Rokotukset ja mittaukset Siroon

Terveydenhuollon ammattilaisen työssä on oleellista, että pystyy tekemään hoitoon liittyvät merkinnät asianmukaisesti. Sirossa onkin nyt erityisesti hoitotyön ammattilaisten toivomat lisäominaisuudet: fysiologiset mittaukset ja rokotukset.

Fysiologisia mittauksia, kuten pituus, paino ja verenpaine, voidaan tarkastella myös graafisesti, jolloin mittaustulosten muutoksia on helpompi hahmottaa. Se puolestaan mahdollistaa potilaan osallistamisen paremmin omaan hoitoonsa. Mittausten graafinen ulkonäkö auttaa hahmottamaan terveyteen vaikuttavien tekijöiden vaikutuksen, esimerkiksi liikunnan ja painonpudotuksen tuomat muutokset mitattaviin verenpainearvoihin.

Rokotukset ovat oleellinen osa hoitotyön ammattilaisen vastaanottotyötä ja on kaikkien etu, että kirjatut rokotukset näkyvät myös muille ammattilaisille Kanta-arkiston kautta sekä potilaalle Omakannassa. Siten rokotettava sekä terveydenhuollon ammattilainen tietävät, mitä rokotuksia on annettu ja milloin.

Lisää tietoa rokotusten kirjaamisesta ja sähköisen kirjaamisen eduista THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/kaytannon-ohjeita/rokotusten-kirjaaminen

Katso myös esite rokotuksista ja mittauksista.